Вход | Регистрация

И общинари ще се борят за "Купата на кмета"

И общинари ще се борят за "Купата на кмета"
Община Стражица

Кметът на Община Стражица Детелина Борисова откри официално второто издание на общинския спортен турнир за "Купата на кмета”.

За разлика от 2012 г., когато той бе под знака на футбола, тазгодишния предвижда оспорвани състезания между аматьорски хандабални отбори от цялата община. В надпреварата, която ще продължи до 29 април, ще вземат участие 6 мъжки и 5 женски отбора.

Сред участниците са отборите: "Община Стражица”, "Амалипе”, "Ветеранките”, "Кесарево”, "Камен”, "ГЕРБ”, както и състави с атрактивните заглавия "Американски мускул”, "Сен Тропе” и "Bad girls”.

Откриването бе съпроводено със зрелищни изпълнения на мажоретки от СОУ "Ангел Каралийчев”. Същата вечер се играха два оспорвани мача.

В първия мач на терена мериха сили мъжките състави на "Община Стражица” и "Американски мускул”. Двубоят завърши с 19: 9 за общинарите. След тях публиката се наслади на силната игра на жените от "Ветеранките” и отбора на "ГЕРБ”. Мачът завърши 25:5 в полза на герберките.

Хандбалът в  Стражица е с дългогодишни традиции, като местният хандбален клуб "Левски 1920” през годините е печелил купи и медали. Детският хандбален отбор е бил трикратен републикански шампион. Стражица е домакинствала и на републикански финали по хандбал.




Докладвай за нередност в статията
Добави коментар