Вход | Регистрация

Деца дефилираха с одежди от опадъци

Ревю с облекла, изработени от отпадъчни материали, под наслов "Да е чисто е модерно" и конкурс за изработване на макети от отпадъчни материали се проведоха през изминалия петък в град тетеве. Участие в ревюто и изложбата на макети взеха над 250 деца от общината.

Пъстроцветното шоу с ревю на тоалети продължи повече от два часа на градския площад "Сава Младенов".

Празникът бе открит от зам.-кмета г-н Пърлев. Съпричастен с идеята, той се превъплъти в образа на Супермен с костюм изработен от отпадъчни материали.

891906

Музикален поздрав към участниците и гостите на шоуто отправиха Еница Енчева и детската вокална група при ОДК - Тетевен.

891904

Гост на събитието бе Борислав Йорданов – експерт "Разделно събиране" в "Екопак" - организация за оползотворяване на отпадъци от опаковки. Той прие да бъде и един от членовете на журито в конкурсите за най-оригинален тоалет и за най-добър макет от отпадъчни материали.

891902

Заедно с него нелеката задача на жури поеха Марина Маринова – ландшафтен архитект, Калина Иванова – детски педагог, Зоя Мечкарова – озеленител  и Левчана Хаджиева – зам.-кмет на Тетевен и председател на журито.

В края на шоуто всички участници бяха наградени с шоколадови лакомства и грамоти, а отличилите се в обявените категории получиха пакети с награди.

Снимки от дефилето може да разгледате в нашата галерия със снимки.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: Община Тетевен
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар