Вход | Регистрация

Нова стипендия за Ива Ангеличева от МОМН

Гордостта на „Румина“ заслужи място в тройката на най-добрите сред 50 претенденти

Нова стипендия за Ива Ангеличева от МОМН
Румяна Начева

Ива Ангеличева от студио "Румина" при Военен клуб В. Търново спечели за 4-та поредна година национална стипендия от МОМН. Младата и талантлива изпълнителка се класира на второ място в четвърта възрастова група в 10-я национален конкурс за изпълнители на забавна песен " Пловдив`2013".

Музикалният форум в града на тепетата е включен в списъка на конкурсите, даващи право на стипендия по Програмата на мерките за закрила на децата с изявени дарби на МОМН. Този факт обяснява и големия интерес към събитието, провеждащо се в четири възрастови групи и няколко категории вокални групи и индивидуални изпълнители. През уикенда на сцената в Пловдив се изявиха над 300 деца от 22 града.

"В последния момент образователното министерство промени регламента. Оказа се, че стипендиите ще бъдат само за четвърта възрастова група (15-18 години) и това направи конкуренцията в нея изключително голяма. 50 певци се бориха за място в тройката. Изпълнението на двете песни една след друга и почти среднощния час на изява, внесоха допълнително напрежение.

875487

Щастлива съм, че за четвърта поредна година Ива успя да се пребори за лауреатско място, при това подобрявайки постижението си от 2012-та, когато беше трета." – сподели Румяна Начева, ръководител на студио "Румина".

В Пловдив Ива Ангеличева представи блестящо песните "Самота" на Камелия Тодорова и "Maybe This Time” на Лайза Минели, защитавайки името си на една от най-добрите млади и талантливи певици на България.

Домакините спазиха традицията и журито отново бе изцяло от утвърдени пловдивски музиканти, начело с Жан Пехливанов - преподаватели в АМТИ, ПУ, музикални редактори в БНР и БНТ, продуценти и журналисти.
Много скоро ще видим Ива Ангеличева в главната роля на един детски мюзикъл, а в по-далечен план й предстоят участия в международни конкурси в Румъния и Турция.


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар