Вход | Регистрация

Дряновски ученици се състезават за стипендия

Общинската стипендия "Архимандрит Максим Райкович" е учредена през 2008 г.

Дряновски ученици се състезават за стипендия
Снимка: sxc.hu

Трима ученици от Дряново са претендентите за общинската стипендия "Архимандрит Максим Райкович". Крайният срок за подаване на документи беше 15 юли.

Първата, която заяви желание да се надпреварва за стипендията, беше Йоанна Венциславова, възпитаничка на СОУ "Максим Райкович" в 10 клас. След нея се нареди Митко Данчев от същото училище, а третият претендент беше 12-класникът Нено Сергиев Илиев.

Общинската стипендия за дряновски ученици е учредена през 2008 година в чест на 150-годишнината от създаването на Дряновското класно училище. Предложението за това бе внесено от тогавашния общински съветник Георги Цветков.

Носителите на стипендията "Архимандрит Максим Райкович" получават сумата от 100 лв. месечно за периода на учебната година, който е 9 месеца.

От 2008 до сега носителите на престижната награда за ученици са: Драгомир Ивайлов Николов, ученик в ПГИ "Рачо Стоянов”; Антония Иванова Вълева, ученичка в ПТГ "Димитър Крусев”; Ивелина Ангелова Атанасова, ученичка в СОУ "Максим Райкович”; Мартин Иванов Маринов от СОУ "Максим Райкович” и Алекс Станиславов Корнев – привърженик на СОУ "Максим Райкович”.

В началото на месец септември ще се разбере новият носител на общинската стипендия.

<<Sever.bg във Facebook>>



Източник: Община Дряново
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар