Вход | Регистрация

600 русенци се подписаха в петицията на риболовците

Подписката ще бъде връчена на премиера и земеделския министър на Никулден

600 русенци се подписаха в петицията на риболовците
ИАРА

Над 600 подписа събра в Русе петицията на риболовците от цялата страна, в която се настоява за по-строги санкции за бракониерите, съобщи един от инициаторите Пламен Милев.

Петицията, актуална до края на ноември, бе разпространена за подписи в ловно-рибарски магазини в цялата страна. В момента в София се обработват всички събрани резултати. На 6 декември /вторник/, когато рибарите честват своя празник, петицията да бъде връчена лично на премиера Бойко Борисов и на земеделския министър Мирослав Найденов.

В петицията любителите на риболова настояват ловенето на риба с мрежи, взривни материали, ток и други непозволени средства да бъде наказвано с лишаване от свобода, като по този начин и работата на служителите от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ ще бъде по ефективна.

 

По думите на Милев сега контрольорите хващат нарушители, пишат им акт за 500 лв. и още на следващия ден бракониерите си купуват нови мрежи.

Въдичарите настояват още за денонощна охрана на водоемите, както и за контрол на ротационен принцип, за да се избегне корупцията сред служителите.

_________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар