Вход | Регистрация

Започват масови проверки за кражба на ток

В акцията са включени експерти и представители на органите на реда

Започват масови проверки за кражба на ток
Снимка: Булфото

Масови проверки за нерегламентрирано потребление на електроенергия на територията на Североизточна България ще извършат до края на месеца от Е.ОН България, съобщават от пресцентъра на дружеството.

Проверките ще бъдат извършвани по всяко време от технически експерти, които следят измереното потребление, посочват от дружеството и обясниха причината, компанията да предприеме засилените мерки. А тя е, продължаващото високо ниво на нерегламентираното потребление на електрическа енергия в Североизточна България.

През последните години компанията усилено е инвестирала в монтирането на дистанционно управляеми електромери. Благодарение на тези устройства дружеството разполага навременно с подробни данни за районите, в които е доставена, но не винаги отчетена енергия, се казва в съобщение на Е.ОН до медиите. Именно в тези райони ще бъдат концентрирани усилията на мобилните екипи.

Допълнително в акциите ще се включат и представители на органите на реда.

През 2010 г. дружеството е извършило повече от 130 000 проверки на територията на Североизточна България, при които са констатирани повече от 5 000 нарушения. Енергията, начислената в резултат на проверките, е 42 гигаватчаса. За изминалите 11 месеца на 2011 година компанията е извършила над 230 000 проверки. Регистрираните нарушения са около 5 900, начислената енергия – над 44 гигаватчаса. Количеството служебно начислена електроенергия почти се равнява на общото месечно потребление на град като Добрич.

________________________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар