Вход | Регистрация

Куклени спектакли за семейна публика

„ВЕСЕЛ“ ще играят за децата и тези, които не са забравили какво е да си дете

Куклени спектакли за семейна публика
Театър "Весел" / Фейсбук

Куклена сцена за семейна публика открива на 6 април /събота/ театър "ВЕСЕЛ" в читалище "Искра" в старата столица. В първия почивен ден на всяка седмица от 11:00 ч. малчуганите ще могат да гледат с мама и татко, баба и дядо, кака и батко любими герои в незабравими приказки.

Първата ще бъде "Принцесата и граховото зърно" по приказката на Ханс Кристиян Андерсен. Това е последното класическо заглавие от афиша на детския куклен театър, което е реализирано с финансовата подкрепа на Министерство на културата. Кукленият спектакъл е участвал в юбилейния 20-ти международен театрален фестивал "Двама са малко, трима са много” в Пловдив, а в края на април ще се играе на Международния фестивал "Михаил Лъкатник” в Ямбол.

Голямата идея на куклен театър "ВЕСЕЛ" е да социализира и образова чрез театралното изкуство. Освен заглавия от афиша на "ВЕСЕЛ", малките и големи зрители ще могат да видят спектакли, подбрани от репертоара на куклените театри в Русе, Сливен и Стара Загора.

860858

Сред тях са "Храбрият оловен войник”, "Коледни сънища”, "Цветна приказка”, "Хитър Петър", "Косе-Босе", "Жабокът-цар", "Бяла приказка", "Трите прасенца", "Мечо Пух", "Който не работи, не трябва да яде", "Житената питка", "Неродена мома", "Госпожа Жител и господин Пазител", "Пепеляшка", "Грозното патенце" и много други.

"Пингвинчето Фраки” е второто представление, което децата и всички, които не искат да забравят какво е да си дете, могат да гледат  на 13 април /събота/.

Това е първият спектакъл, с който частният театър е стъпил на сцената преди 15 г. Това е и заглавието, с което "ВЕСЕЛ" участват за първ път на международен форум в Пловдив през 1998 г.

860855

За всичките тези години талантливите актьори са изиграли над 500 представления и, освен в страната, са участвали на театрални фестивали в Испания, Австрия, Чехия, Словения, Румъния, Сърбия и Китай. Любопитното е, че представления на "ВЕСЕЛ" се играят и на испански, английски и румънски език.

А в клипчето от youtube може да видите какви интересни истории разказват акторите на "Весел":



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар