Вход | Регистрация

30 състезатели бръмчат в V Тетевенски офроуд

До неделя в “ТЕТЕВЕН 4х4 2013” ще мерят сили любители от 8 клуба от страната

30 състезатели бръмчат в V Тетевенски офроуд
Снимка: Булфото

Националният шампионат по любителски офроуд се провежда за пети път в Тетевен. Състезанието стартира днес и ще продължи до 25 август /неделя/. Кметът на балканския град Милен Милев, който е и участник в надпреварата, откри официално събитието на обяд.

Над 30 състезатели от осем клуба от цялата страна - Тетевен, София, Варна, Стара Загора, Пловдив, Самоков, Нови Искър ще мерят сили в два класа, като във всеки има по два специални.

Клас "Трофи" - състезание по силно пресечен терен, включващо свързващи, специални и супер специални етапи за модифицирани автомобили с повишена проходимост и общо тегло до 3,5 тона. Продължителността е три дни от днес до неделя. Общата дължина на трасетата е около 70 км. Възможността за средна скорост на преминаване при "сухо" време е до 20 км/ч.

Клас "Крос-кънтри"(Открит) - състезание по пресечен терен, включващо свързващи и специални етапи за модифицирани автомобили с повишена проходимост и общо тегло до 3,5 тона. Продължителността също е три дни (23 - 25.08.2013.) Първият ден ще има Пролог, който не е задължителен. Общата дължина на трасето е 100+ км. Възможност за средна скорост на преминаване при "сухо" време е около 40 км/ч.

Състезателите преминават предвидените за тях задължителни трасета по пътни книги, уточняват организаторите и допълват, че състезателните екипажи са допуснати след предварителна редовна регистрация и проверка на документи и техническа изправност на автомобила.

Организатори на състезанието са клуб "Рейсинг мания Х4х4" Ц Тетевен и община Тетевен.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар