Вход | Регистрация

Габровка е най-добра по спортно ориентиране у нас за пореден път

Илияна Илиева спечели 39-ите международни надпревари за Купа България

Габровката Илияна Илиева е най-добрата състезателка по спортно ориентиране в България за пети път в своята кариера. Тя стана победител на 39-ите тридневни международни надпревари за Купа България, които се проведоха в природен парк "Златни пясъци" край Варна.

Най-голямото състезание по спортно ориентиране у нас събра близо 900 ориентировачи от 20 държави, които бяха разделени в 41 групи от 10 до 84-годишни. Те се конкурираха в три старта - два на средна дистанция и един - преследване.

Илияна триумфира в елита при жените с екипа на КСО "Узана". Тази победа и донесе втора позиция в историята на турнира. По-напред от нея с едно отличие повече е Тодорка Каменарова от Русе. 

Още седем състезатели на клуб "Узана" бяха отличени с първи и втори награди от международното състезание. Това са: Елеонора Николова при Жени`35 (първа в трите старта) и Юлия Христова при Жени`55. Злато взе и Васил Михайлов, който спечели надпреварата при Мъже`21В. С много добро представяне в третия ден при Мъже`16 стигна Павел Кръстев, който се класира на второ място.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар