Вход | Регистрация

Много адреналин на поредното офроуд рали

Много адреналин на поредното офроуд рали
Снимка: Булфото

С българска победа започна първият етап от офроуд ралито "Вreslau Balkan 2012” което се проведе край Русе. Над 50 екипажа от Германия, Полша, Франция, Холандия, Австрия, Италия, Швейцария, Румъния и България участваха в станалото известено като "Европейският Дакар” състезания.

Много адреналин и емоции предложиха на стотиците зрители, които се събраха край трасето майсторите на екстремните преминавания по трасето.

С воден пролог край остров Люляка започна надпреварата. След него екипажите трябваше да преминат 80-километрово изпитание "затворен кръг" със старт-финал в района на бившата мотописта край Средна кула.

Така най-бързи в категория "Крос кънтри” се оказаха Десислав Славчев и Маргарита Стоянова, които изминаха разстоянието с колата си за 1:,23,45 часа. Втори, на  минута след тях финишираха чилийците Раул Даниньо и Хавиер Бланко , а трети останаха Йорг Грюнбек и Томас Дасингер.

При участниците в клас Еnduro – мотоциклети и АТВ след първия ден водач в класирането е Хаден Майнкрац с KTM, който измина състезателното разстояние за 43,20 минути, следван на 11,8 минути от Корнел Козийн с KTM, трети е Доменико Саул със същия мотоциклет. 

В "расовия" CAR EXTREME, в който се включиха 18 екипажа, класирането след първия ден оглавиха Франк Дойрел и Кристоф Дарнио.

Вчера сутринта екипажите потеглиха по втория специален етап – от Русе към Стара планина и ще направи своя втори бивак на летището в Сливен. Оттам ралито ще продължи към Черно море, където в продължение на три дни център на събитието ще бъде курортът Шкорпиловци. Последните етапи ще бъдат от морето до Шумен и около самия град, където ще бъде и официалната церемония по награждаването на 29 септември.

___________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 





брягнюз.бг
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар