Вход | Регистрация

8 млн.лв. са приходите от нощувки за 2015 г. от българската част на Дунавския регион

В Русе се състоя конференцията „Устойчивост на развитието на туризма и сигурността в Дунавския регион”, в която участва еврокомисарят по регионално развитие Корина Крецу

8 млн.лв. са приходите от нощувки за 2015 г. от българската част на Дунавския регион

Туризмът е основен стълб в икономиките на страните от Дунавския регион, като над 132 млн. чуждестранни туристи са посетили страните от региона през миналата година. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на конференцията "Устойчивост на развитието на туризма и сигурността в Дунавския регион”, която се проведе в Русе.

Устойчивостта и надграждането на тези резултати зависят от задълбочаване на сътрудничеството във всички области, допълни още министър Ангелкова.

На срещата присъства еврокомисарят по регионално развитие Корина Крецу и представители на областите Видин, Враца, Монтана, Плевен, Велико Търново, Русе и Силистра, които попадат в българската част от Дунавския регион.

На територията на тези 7 области през 2015 г. са пренощували близо половин милион туристи. Това е довело до над 8 млн.лв. приходи от нощувки.

Еврокомисарят по регионално развитие Корина Крецу коментира, че сигурността е много важна тема за Дунавския регион и туристите, които го посещават.

Всеки 5-и европеец живее и работи в Дунавския регион, който има 112 млн. жители, изтъкна г-жа Крецу и добави, че 1 евро от всеки 10 във вътрешния продукт идва от туризма в Европейския съюз.

На форума бяха представени възможностите за развитие на туристическия потенциал, опазването на културното наследство и околната среда чрез съвместни трансгранични проекти. 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар