Вход | Регистрация

В Русе канят на уикенд туризъм

В Русе канят на уикенд туризъм
Снимка: Булфото

На 30 април изтича срокът за заявяване на участие в Десетото изложение УИКЕНД ТУРИЗЪМ РУСЕ 2014 и Седми Фестивал на туристическите забавления и анимации.

Организационният екип кани представителите на сектора да се включат като изложители в единствения по рода си форум за уикенд туризъм в България. Събитията се организират от Община Русе, под патронажа на кмета Пламен Стоилов, със съдействието на Министерството на икономиката и енергетиката.

УИКЕНД ТУРИЗЪМ РУСЕ ще се проведе от 15 до 17 май 2014 г. на територията на Театрален комплекс "Доходно здание". За пръв път тази година във форума ще има и споделени международни събития с участието на Дунавския компетентен център.

Целите, които си поставят организаторите на инициативата са: да се представят възможностите на Русенския край и Дунавския регион да привличат гости за отдих и развлечение в края на седмицата; да се покажат атрактивни оферти за туризъм от България и света; да се срещнат представители на бързоразвиващия се туристически бизнес с потребителите на туристически услуги и продукти.

Програмата включва и Седми фестивал на туристическите забавления и анимации – единственият фестивал в България, който представя пъстра палитра от програми и развлечения за туристи.

Туристическото изложение в Русе се финансира по Програмата за развитие на туризма на Община Русе. Участието в изложителите е безплатно. В организационния екип са Цвета Ненова и Димитър Липовански. По традиция, партньор в подготовката и провеждането на събитията е Регионален исторически музей - Русе.

Предварителната програма на събитията включва кръгли маси, дискусии и презентации. Фестивалът обещава туристически атракции и демонстрации - http://www.ruse-bg.eu/bg/pages/507/index.html

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар