Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

ВЪЛНА ОТ ЖАЛБИ ПО ЧЕРНОМОРИЕТО: От какво се оплакват чуждите туристи?

Може ли цялата ти почивка да излезе безплатна, защото възглавницата не ти е удобна?

ВЪЛНА ОТ ЖАЛБИ ПО ЧЕРНОМОРИЕТО: От какво се оплакват чуждите туристи?

Вълна от жалби от чужди туристи в края на сезона по Черноморието. Някои от тях граничат с абсурда, но явно това е начинът тези туристи да изкарат пари. Може ли цялата ти почивка да излезе безплатна, защото камериерката те е погледнала накриво или защото не ти е удобна възглавницата?

Скърцащи матраци, стари фъстъци в мини бара, намусени камериерки и дори липса на мемори пяна във възглавниците са част от оплакванията това лято. Недоволни туристи заляха с искове за обезщетения хотелиерите през сезона.

Според собствениците обаче оплакването се е превърнало в бизнес, който се развива с все по-бързи темпове. Чужди туристи – предимно от Великобритания и Германия измислят всевъзможни причини – често абсурдни – за да недоволстват.

Хотелиерите смятат, че чрез жалбите искат просто да си възстановят част от дадените за почивката пари. И отчитат щети за милиони. Данните показват, че в края на лятото хотелиерите ще трябва да върнат обезщетение средно от 2,5 евро на английски турист и от 2 евро на германски турист заради жалби.  

източник: dariknews.bg 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар