Вход | Регистрация

Велико Търново вече на страниците на "БГ Бен"

Велико Търново вече на страниците на "БГ Бен"
Снимка: Север.бг

Велико Търново се представя в един от вестниците на българската диаспора във Великобритания "БГ Бен”.  В две обширни статии старата столица е презентирана и рекламирана като престижна туристическа дестинация, както и като град с уникално и богато културно- историческо наследство, но и като модерен и динамичен.

В обширно интервю под заглавие "Велико Търново – Европейска столица на културата” кметът на старата столица Даниел Панов отговаря на въпроси, както за кандидатурата на Велико Търново за столица на културата на Старият континент, така и на такива свързани с развитието на туризма и на града и региона като цяло. Представен е и като град на студентската общност и на многото млади хора, които свързват плановете за живота, кариерата и семействата си с него.

Във втората статия под заглавие "Ако искате да се почувствате като цар, елате в Арбанаси” е предоставена обширна информация за възможностите за туризъм и отдих в тузарското селце. Подробно е разказана любопитната история на някой от знаковите арбанашки къщи, както и на историите, свързани с тях. Изключително живописно е описанието не само на селото и на архитектурните забележителности, но и на многобройните църкви и манастири в Арбанаси.

 

____________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар