Вход | Регистрация

Дискутират развитието на туризма в България

Дискутират развитието на туризма в България
Снимка: Север.бг

Евродепутатът и председател на НДСВ д-р Антония Първанова откри в старата столица дискусия за развитието на туризма в България. Възможностите на малкия и средния бизнес да получава финансиране по програми на Европейския съюз, са основен акцент на кръглата маса, каза Първанова.

"Според нас трябва да се заложи първо на преосмисляне на това каква туристическа дестинация ще бъде България. В никакъв случай перспективното бъдеще не минава през нискобюджетен формат на туризъм, който се използва от социалните фондове”, подчерта лидерът на НДСВ.

Според д-р Първанова държавата има възможности за развитие на голф и спа-туризма, на медицинския, културния, историческия и селския туризъм. "България би могла да създаде по-интересни легенди от своята история, за да направи находките си много по-атрактивни”, отбеляза още евродепутатът.

По нейни думи България може да се поучи от стила на услугата, предлаган в Гърция и Турция. "Туристът обича да бъде глезен и добре обгрижван, за да остави повече финансов ресурс тук”, посочи тя.

Според председателя на НДСВ има голяма концентрация на европейски средства в бранша, но те  не се инвестират в развитието му като бизнес, не  подпомагат малките и средните предприемачи и хотелиери.

Зам.-областният управител Стефан Стефанов, представители на политически партии, на неправителствения сектор и академичната общност участват във форума.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: Радио Велико Търново
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар