Вход | Регистрация

Допитване за развитието на Габрово до гражданите му

Публично обсъждане на Интегриран план за градско възстановяване и развитие на Габрово ще се състои днес от 17:30 часа в Ритуална зала на Общината.

В рамките на плана са идентифицирани три зони за въздействие, които са подлагани на обсъждане пред местната общественост, приети са с решение на Общински съвет – Габрово и са одобрени от Управляващия орган на Оперативна програма "Регионално развитие”. Зоните са пространствената рамка, в която ще бъдат насочени действия през периода 2014 – 2020 г. с цел ефективно и комплексно инвестиционно планиране.

В обхвата на всяка зона за въздействие са набелязани проекти, идеи и възможности за публично-частни партньорства, които ще бъдат включени за финансиране в интегрирания план през новия програмен период.

По време на публичното обсъждане ще бъде представена рамката и обхвата на стратегическия документ. Целта е да се осигури широк консенсус по проекта на Интегриран план за градско възстановяване и развитие преди неговото одобрение от Общински съвет и Управляващия орган на програмата.

Събитието е отворено за медии, граждани и всички заинтересовани страни. Проект на визията за развитие на град Габрово – http://gabrovo.bg/bg/article/2293



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар