Вход | Регистрация

Прием за документи за социални асистенти

Прием за документи за социални асистенти
Снимка: Булфото

От началото на другата седмица (4 февруари) започва приемът на документи за желаещите да се включат в проекта на Община Русе, по който 10 социални асистенти и 30 домашни помощници ще полагат почасова грижа за 100 потребители. На първия етап ще се приемат документи само на желаещите да ползват социалната услуга. Заявления за кандидатстване ще се получават след предоставяне на копие от лична карта и копие от решение на ТЕЛК в сградата на ул. "Черно море"№2, ет.I, стая 12. Документите ще се приемат до края на месец март, всеки работен ден от 9.00 до 12.00 ч. и от 13.00 до 17.30 ч.

Проектът на Община Русе за създаването на Звено за услуги в домашна среда към "Домашен социален патронаж" е на стойност 226 083 лв. Той се финансира по схема "Помощ в дома” на ОП "Развитие на човешките ресурси". Средствата са предназначени за осигуряване на грижа в семейна среда на хора с увреждания и самотно живеещи. Ще бъдат предоставяни услугите "Социален асистент " и "Домашен помощник", с което ще се осигури заетост на 40 безработни.

Проектът ще се реализира в рамките на една година. След това, с цел осигуряване на устойчивост на социалната услуга, Община Русе ще финансира дейности за период от още една година.

 

 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар