Вход | Регистрация

Карамазов се изпокара със старите приятели

Карамазов се изпокара със старите приятели
Снимка: Булфото

Кризата на средната възраст тресе с пълна сила актьора Владимир Карамазов. След като прехвърлил 40-те години, довчерашният сексимвол решил, че му е писнало от суета и светски живот. Владо е вече с посребрени коси, които дори не се старае да боядисва. Звездата от филмовата криминална сага "Дяволското гърло” е прекратил почти всичките си дългогодишни приятелства и от старите си авери общува само със своите колеги Христо Петков и Теодора Духовникова, пише  "Уикенд”.

Самият Карамазов признава, че "новите ми срещи са по-важни от зациклените стари приятелства” – очевидно визирайки разрива с Юлиан Вергов и Захари Бахаров. Кинозвездата прекарва все повече време в социална изолация, защото така предпочита. Владимир Александров, както е истинското име на актьора, избира фотоапарата пред театралната сцена. И не съжалява за това.

"Ползвам фотографията като терапия - постоянно се самоанализирам. Когато започнах като актьор, въобще не ми е идвало наум да го правя. През пандемията тотално се възползвах от фотографията. Започнах да се вглежда в хората - нещо, което не бях правил досега. Търся интересни лица. Като хиена съм. Веднага надушвам човека, който има история. Другото, което излезе от мен заради фотографита е страстта към състезанието. В театъра това отдавна го няма. Там вече отдавна не ми е интересно", призна в последното си интервю красавецът.

Водещият на "Сървайвър” вече избягва постанови с изтъркани и комерсиални актьори, а предпочита нови ангажименти с хора, които не е играл в мелпомена.  За последните 2 години Владо участва само в една нова постановка на Явор Гърдев - "Опашката", която се играе в Плевенския театър. Звездата от филмовата крими сага "Дяволското гърло” категорично отказва да играе със старите си дружки Юлиан Вергов и Захари Бахаров. Успешното трио се разпадна преди малко повече от 3 лета. Години наред тримата бяха неразделни, основаха си собствена фирма и направиха няколко постановки, с които обикаляха страната. "Трите мечки", както стана известно триото, жънеха небивал успех на театралната сцена, независимо, че билетите за спектаклите им струваха малко повече от тези за щатните постановки. Режисьори заливаха бандата с предложения за нови текстове, а критици им предвиждаха бляскаво бъдеще. Но изведнъж на афишите за постановките започнаха да се появяват други актьори на мястото на Бахаров, като Владо Пенев и Герасим Георгиев – Геро.

В основата на разпадането на "Трите мечки" е тежък конфликт между Карамазов и Бахаров. Според хора от театралните среди двамата се скарали за пари. Захари започнал да гледа на постановките повече като средство за трупане на печалби, отколкото като на изкуство. Карамазов смятал театъра като средство за духовно обогатяване, а не като начин за финансова облага. Допълнително напрежение генерирал ангажимента на Захари като лице на "Национална лотария”, за което получавал солиден хонорар – по над 40 000 лева на месец. При едно от поредните им скарвания, Владо се обидил жестоко на Бахаров и дори изтрил телефонния му номер. След това звездата от лекарската сага "Откраднат живот" постепенно се отдалечил и от Вергов.

Малко след разлъката с приятелите си, Владо заличи повече от половината татуировки, които е направил на младини. Близки до актьора издават, че е успял да се отърве от телесните рисунки чрез няколко лазерни процудери, които му стрували солидна сума.

Крамазов искал да премахне следите от дружбата си с Бахаров, с когото се състезавали кой ще се изрисува повече. Само Вергов категорично отказвал да се шари по тялото, докато Бахаров и Карамазов се надпреварвали. След като триото се разпадна, талантът, който пое по нов път, реши да "изтрие” тялото си от старите рисунки, като част от тях заменил с нови. Владимир принзава, че има нова татуировка върху гърба. Той си е нарисувал две ръце с енергия в зелено между тях.

"Някакви глупости, сам си ги измислям. Но и това е нещо, за което си казах, че повече няма да се съобразявам с никого. Ако някой иска да ме вземе за роля, ще ме вземе, та ако ще и целият да съм в рисунки – вече има грим, който може да скрива всичко", откровен е промененият театрал.

За разлика от края на дружбата му с голяма част от колегите му, най-близката му приятелка си остава Теодора Духовникова. Дружбата им датира повече от 20 години. Те са били в един и същи клас в НАТФИЗ и до ден днешен са много близки. Двамата си партнират в редица филми и театрални постановки. В арт гилдията се знае, че Духовникова дори е била влюбена в него, но предвид сексуалните вкусове на Карамазов нищо не се случило, а това съхранило приятелството им.

"Радвам се, че точно с нея трябва да имам такива сцени, защото то не е толкова лесно, ако не познаваш партньорката си", каза преди време актьорът по повод на екранната си любов с Духовникова. В сериалите обикновено Евтим Милошев им дава роли на влюбени. Така бе в историческата драма "Дървото на живота". След това между тях пламна сложна екранна любов в криминалето "Дяволското гърло". Пак под ръководството на Милошев. Затова мнозина много се изненадаха, че след като двамата се появиха в "Откраднат живот" така и не успяха героите им да се залюбят, но щеше да е малко прекалено.

Другият му приятел от актьорските среди е Христо Петков. Двмата също са колеги от НАТФИЗ.

"Той е един от най-близките ми хора и историята ни вече се пише близо двайсет години. Карали сме се с него само веднъж във ВИТИЗ. Дразних го и той ми скочи. Сбихме се във фоайето пред всички. Академията създава трайни връзки с хората, с които ставаш близък. Нормално е, защото годините преминават с тези хора от сутрин до вечер, че и през нощта. Тогава обособихме си нашата тройка – той, Захари Бахаров и аз. Оттогава много неща се промениха, но приятелството ми с Христо се запази. Имаме много спомени от академията", признава в блога си водещият на "Сървайвър".

"След завършването си двамата поехме в различни посоки в професията, но винаги сме били близки. Аз влезнах в Народния театър, той отиде в театър "Сфумато”. Взе всичко от там и след тези десет години постъпи в Народния театър. Едно от най-хубавите качества на Христо е, че винаги е в добро настроение. За мен това е много хубаво качество, защото аз винаги съм в лошо и когато го видя, някак ми предава позитивното и поне за час-два ме заразява с него. Страхотен е!", откровен е Владимир и говори за авера си така, както за никой друг колега.

Изпълнителят на главната мъжка роля в сериала "Дяволското гърло” признава, че вече се чувства най-добре в семейната им къща в столичния квартал "Илиянци”. Той е имал щастливо и свободно детство, а днес прекарва възможно най-много време в родния си дом, където в събрал всичките си хобита – фитнесът, кучетата и моторите. И трите са му голяма страст.

Владо гледа да поддържа форма с тичнае на пътека и крос тренажор. Той тренира заради кръста си, който контузил в Лондон, носейки тежка раница с фотоапарати и така си докарал жестока дискова херния . Наскоро сексимволът се похвали, че е преборил дископатията, която дълги години го тормозеше и заради която често отлагаше професионалните си ангажименти.

"Това е най-доброто от мен на 42. Храната, въздухът, стресът са решаващо нещо. Отидете за месец далеч от града, там, където всичко е чисто, и ще видите голямата промяна на тялото. Решавах едни здравословни проблеми месеци наред и нищо. След месец сред природата всичко изчезна. Няма извод, просто факти", написа звездата от "Откраднат живот" в социалните мрежи.

В момента Карамазов е във Филипините, където снима новия сезон на риалити шоуто "Сървайвър”, а всяка свободна минута използва, за да щрака с фотоапарата си и да търси вдъхновение.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар