Вход | Регистрация

ЕРП-та с ултиматум!

До 12 май те трябва да представят допълнителни становища по представените от НЕК нови доказателства по процедурата за отнемане на техните лицензи

ЕРП-та с ултиматум!
Снимка: Thinkstock/Guliver

До 12 май е отсрочката от енергийният регулатор към трите енергоразпределителни дружества у нас. Тогава те трябва да представят допълнителни становища по представените от Националната електрическа компания нови доказателства по процедурата за отнемане на техните лицензи.

От ЧЕЗ, EVN и ЕНЕРГО-ПРО отново определиха започналата процедура по отнемане на лицензите като необоснована и незаконосъобразна и призоваха ДКЕВР да я прекрати, съобщава БНР. И трите дружества заявиха, че новите доказателства на НЕК нямат отношение към откритата процедура, а са чисто търговски документи.

Исканата от ЕРП-та нова методика за конпенсиране на разходите им за зелена енергия ще бъде готова през месец юни, когато ще бъдат обявени и новите цени на тока. Тя ще е част от механизма за тяхното определяне.

От държавния енергиен регулатор уточниха, че не се предвижда друго обществено обсъждане по процедурата. Окончателното решение ще бъде взето след закрито заседание.

В същото време стана ясно, че в края на месец май или началото на юни Държавната комисия за енергийно и водно регулиране да бъде готова с разчетите за новите цени на тока.

След това ще се проведе по-широко обсъждане и на всички ще бъдат представени разходите по веригата и как те се отразяват върху цените, каза Боев.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар