Вход | Регистрация

3,5 млн. лева отидоха в "касичката" на св. Валентин

Използвайки и факта, че денят се падна в петък, мнозина подариха на половинката си дълъг уикенд в СПА хотел

3,5 млн. лева отидоха в "касичката" на св. Валентин
Снимка: Thinkstock/Guliver
Хубав празник си спретнахме българите вчера, 14 февруари - Денят на любовта и виното. Използвайки и факта, че денят се падна в петък, мнозина от нас подариха на половинката си дълъг уикенд в СПА хотел.

За това време сме изхарчили 3,5 млн. лв., показват изчисленията на Института за анализи и оценки в туризма. Парите за св. Валентин са отишли предимно за пътувания в страната, куверти за ресторанти и в СПА центровете. Подобна е била сумата, която сме похарчили на същия ден и през миналата година, пише "Телеграф".

По данни на екпертите от института около 140 000 българи празнуват Деня на влюбените. Всеки от тях харчи средно по 25 лв. за празника.

Заради благоприятно съвпадение на празник и почивни дни имаме 2-3% ръст на записванията за екскурзии и почивки за Св. Валентин спрямо 2013 г., заявява председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин.

Традиционно около 24 000 българи глезят половинките си със СПА на Св. Валентин. Тази година обаче броят им е бил с близо 1000 души повече.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар