Вход | Регистрация

Галерия на колела ще пърпори из Търново

Галерия на колела ще пърпори из Търново
"Urban Shortcut"

Автомобил - мобилна галерия  започва да функционира на територията на Велико Търново от октомври.

Идеята e на художничката Джесика Трефлер, от Германия. Първата изложба е с нейни и на Леони Пилхер творби.  Тя се открива на 25 октомври, от 18.00 ч. пред Клуб ТАМ . Тогава ще се осъществи  и виртуално паралелно откриване на експозицията в Аугсбург, Германия и във Велико Търново. Така "гостите” на изложбата в двете държави ще имат възможност да проследят в реално време как протичат събитията.

Проектът мобилна галерия съществува от март 2010 г. Тя представя различни  изложби и инсталации на територията на Аугсбург, Германия. Осъществява се в партньорство с платформата за съвременно изкуство в градска среда "Urban Shortcut".

"Urban Shortcut" (Градска пряка връзка) е проект, фокусиран върху изграждането, администрирането и публичната презентация на международна интернет платформа за концептуални форми на изкуство. Проектът функционира като уебсайт с екип от експерти в различни сфери на изкуството и културата - изкуствоведи, куратори, концептуални артисти и преподаватели от различни учебни заведения по изкуствата.

Платформата обединява авторски проекти, изкуствоведски, философски и културологични анализи и документирани дискусии по предложени от авторите творчески проблеми.

На базата на тази информация се изгражда масив от данни под формата на галерия (визуална информация) и теоретични текстове, свързани с концептуалните форми на съвременно изкуство.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар