Вход | Регистрация

Копнаха за нова пречиствателна за 32 млн. лв.

26км. улици в Павликени ще бъдат разкопани за полагане на новите канализационни тръби, успоредно ще се подменя и водопровода

Първа копка на градската пречиствателна станция беше направена в Павликени. Проектът е за 31 157 608 лв., финансиран по ОП "Околна среда".

Община Павликени е бенефициент по проекта. Асоцииран партньор е "ВиК Йовковци” ООД, гр. Велико Търново. Общата стойност на проекта е 31 157 608,20 лв. С финансов принос на община Павликени в размер на 3% съфинансиране - 934 728,25 лв.

Проектът стартира на 20.12.2012 г. и трябва да приключи на 20.09.2015 г.

Основните цели на проекта са да се намали неблагоприятното въздействие върху околната среда и опазване на водите на река Павликенска посредством осигуряване на екологосъобразно пречистване на отпадните води и заустване на битовите отпадъчни води.

Ще бъде изградена съпътстваща техническа инфраструктура, необходима за нормалното функциониране на ГПОСВ. Ще бъдат рехабилитирани главни колектори с обща дължина 7.945 км, новоизградени главни колектори с обща дължина 4.427 км., рехабилитирана второстепенна канализационна мрежа с обща дължина 11.701 и новоизградена второстепенна канализационна с обща дължина 2.972 км.

С изграждането на канализацията и пречиствателната станция на отпадъчни води в изпълнение на изискванията на Закона за водите ще се осигури подобряване на параметрите на околната среда в общината.

На събитието присъстваха кметът инж.Емануил Манолов, директорът на управляващия орган на ОП "Околна среда" Спиридон Александров, зам.-областният управител Андрей Илиев, представители на фирмите-изпълнители на проекта, представители на експлоатационните дружества и звеното за изпълнение, както и представители на местните институции.

1293273

Европейският съюз чрез своите фондове е най-големият донор на територията на общината, съобщи инж. Манолов.

"Строителство за общо 44 млн. лв. с европейски средства започва в следващите месеци в Павликени. Ние обновяваме общински пътища, спортни обекти, младежки социални заведения и други, за да създадем комфорт и удобство за жителите на община Павликени", каза той.

"Отсега искам да успокоя нашите съгржадани, че ще бъде създадена необходимата организация на движението в града, за да се облекчат затрудненията, които разкопаването неминуемо ще създаде.", допълни още инж. Манолов и пожела жителите да имат търпение до завършване на строителството, защото градът ще има нова придобивка.

В пречиствателната станция ще бъде вложено най-модерното европесйко оборудване. Водосвет за доброто начинание отслужи архимандрит Георгий. Първата копка направиха инж. Емануил Манолов, Андрей Илиев, Спиридон Александров и Светослав Войнски от строителната фирма.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар