Вход | Регистрация

Театър + младежи = демокрация

Театър + младежи = демокрация
"Младежка толерантност"

Какво може да се направи с театър, младежи и демокрация? Истинско представления и то не у нас, а в чужбина. Изиграно е в Полша от пет горнооряховски момичета, подпомогнати от сдружение "Младежка толерантност".

Невенка Тодорова, Александра Тодорова, Мариела Маркова, Кристина Евтимова и Адриана Ботева, с ръководител групата Ивайло Драганов бяха на обмен по проект "Театър и демокрация", посветен на младежта.

Те работиха съвместно с млади хора от 7 различни европейски държави по Youth Exchange на KA1 Erasmus+ /нова европейска младежка програма/. Чрез дебати, дискусии, работна група, импровизация и главно драма работни срещи, те се занимаваха с въпроси като демокрацията, обществото, избори, европейските проблеми на Съюза.

"Целите на обмена бяха постигнати, а именно интегриране на младите хора от различни части на Европа. Да се покажат приликите на проблеми, пред които всички ние сме изправени заедно, като поколение започващо живота на възрастните. По време на обмена ние търсихме връзката между театъра и демокрацията и се опитвахме да се върнем към корените в древна Гърция. Търсихме ролята на младите хора в обществото и възможностите на културата за решаване на наличните проблеми чрез театъра в частност", казват горнооряховските младежи.

Те са представили театрална пиеса пред местната общност и ученици, с която са показали идеите на демокрацията. Искали са да поощрят младите хора да се включат на местно и международно ниво в социалния и политическия живот. За да им напомнят, че техният "глас" е важен и може да повлияе върху бъдещето.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар