Вход | Регистрация

Търново отново домакинства фестивала на военните оркестри

Търново отново домакинства фестивала на военните оркестри
Снимка: Север.бг

"Ръченица" от сюитата "Тракийски танци" на Петко Стайнов, песен от филма "Роки" и "Радецки марш" са само малка част от изненадите, които подготвят домакини и гости на VII-ия Международен фестивал на военните оркестри във Велико Търново.

В него участие ще вземат 4 състава. Това са представители на оркестрите на Въоръжените сили на Атина, Гърция, на Военноморските сили на Констанца, Румъния, Гвардейския духов оркестър на Българската армия от София и домакините от Националния военен университет "В. Левски".

Официалната програма започва на 21 септември, събота от 16.30 часа с дефиле по улица "Васил Левски". В 17.00 часа е тържеството откриване на форума пред МДТ "К. Кисимов". Шоу-спектакълът и гала концертът на всички участници е от 19.30 часа в Двореца на културата и спорта "В. Левски". Там всеки ще може да покаже атрактивни танци и интерпретации на музикални произведения.

За Деня на Независимостта, 22 септември шествието от крепостта "Царевец" до паметника "Майка България" в 11.30 часа ще бъде водено от участниците във фестивала. Час по-късно ще е празничният шоу спектакъл на военните оркестри - пред сградата на пощата.

Вечерта, в 19.30 часа гостите ще участват в тържествата проверка на площад "Цар Асен I". Отпътуват от старата столица на 23 септември.

Организатор на VII-ия Международен фестивал на военните оркестри са Фондация "Международен фестивал на военните духови оркестри" и Община Велико Търново. Проявата се посвещава на кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата 2019 година. Музикалният военен форум е единственият по рода си такъв у нас.

<< Sever.bg във Facebook >> 





Докладвай за нередност в статията
Добави коментар