Вход | Регистрация

Изненадващи домашни средства срещу слънчеви изгаряния

Мед, извара, лимон може да си похапнете всеки ден, но ще ви потрябват и при слънчево изгаряне

Изненадващи домашни средства срещу слънчеви изгаряния
Снимка: Thinkstock/Guliver

Всеки от нас е изгарял от слънцето поне веднъж в живота си. В летните жежки месеци това е твърде вероятно, особено ако нямате навик да ползвате слънцезащитни кремове или пък заспите на плажа.

Сайтът Kulinar.bg дава идеи за това как да облекчим наранената си от слънчевите лъчи кожа с някои "неочаквани" домашни средства. Ето ги и тях:

Вода – хидратирането на тялото, както отвън, така отвътре е изключително важно. Пази кожата от изсъхване буквално.

Розова вода – къде, ако не в България, можем да се радваме на прекрасните свойства на розите. Смесете малко розова вода, сок от лимон и краставица. Това ще заличи следите по кожата и ни донесе разхлаждащ ефект върху кожата. 

Мед – смесете малко мед и прясно изцеден лимонов сок и нанесете на засегнатите места от слънцето. Повтаряйте всеки ден. 

Kартофен сок – настържете картофи и изстискайте сок от лимон. Разбъркайте и нанесете на "изгореното място”. Повтаряйте, докато има нужда.

Куркума – направете паста от куркума и мляко, намажете там, където се налага.

Извара – смесете извара, брашно от нахут и лимонов сок. Отново трябва да се получи паста. Тази маска има ефект на скраб, с помощта на който да се отстрани "мъртвата” кожа.

Кокосова вода – намажете тялото си със смес от кокосова вода и алое вера, за да облекчите състоянието си, причинено от прекаленото излагане на влиянието на слънчевите лъчи. 

Лимон – той има сериозно участие в борбата с лъчите на слънцето. Но можете да го използвате и самостоятелно, а не в комбинация с други съставки, като го изтискате предварително. Просто вземете една половинка лимон и намажете засегнатото място. 

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар