Вход | Регистрация

Китайците „копират“ "Титаник" за 165 млн. долара

Те смятат да възпроизведат и сблъсъка на лайнера с айсберга

Китайците „копират“ "Титаник" за 165 млн. долара
Снимка: theguardian.com

Копие в реални размери на луксозния презокеански лайнер "Титаник", който потъна през 1912 г. в Атлантическия океан и загинаха над 1500 души, ще прави малко известната китайска енергийна компания Seven Star Energy Investment. Репликата ще бъде част от тематичен парк в провинция Съчуан.

Сумата, която ще похарчат за реализиране на предизвикателството по новата туристическа дестинация, е 1 милиард юана, което се равнява на 165 милиона долара. За това съобщава електронното издание на британския вестник "Гардиан", цитиран от в-к "Труд".

Интересът към известния кораб от страна на Китай е огромен, особено след филма на Джеймс Камерън от 1997 година с участието на Кейт Уинслет и Леонардо Ди Каприо.

Според информационната агенция Синхуа, ще бъде направен опит за пресъздаване на атмосферата при сблъскването на луксозния лайнер с айсберга. Подробности как ще бъде повторен смъртоносния сблъсък, не са съобщени.

Изграждането на кораба, дълъг 270 метра, ще бъде завършено за две години. Но китайската компания не е единствената, която иска да създаде копие на Титаник. Австралийският магнат Клайв Палмър представи план за изграждане на реплика на известния плавателен съд, който се очаква да направи първото си плаване през Атлантическия океан през 2016 година.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар