Вход | Регистрация

Ретро сватбите са на мода в Плевен

Ретро сватбите са на мода в Плевен
Снимка: sxc.hu

Плевенските младоженци предпочитат винтидж стила, навлязъл на пазара през миналата година, като се очаква той да бъде силно застъпен и през 2014-а.

За стила са характерни ретро мотиви, пастелни тонове, малки розички, фенери и перли. По думите на председателя на Националната сватбена асоциация – Дора Калинова, крещящите цветове малко по малко излизат от мода, като такава е и съдбата на лилавото, доминиращо на сватбите през последните пет години. Вместо него сега предпочитани са екрю, праскова, бледо розово, а като цяло, булките предпочитат готовите рокли, вместо да отидат на шивач.

Председателят на НСА отбеляза, че след понижението на таксата за изнесен граждански ритуал на знаково място в Плевен от 700 на 100 лв. интересът на младоженците към него е доста по-засилен.

"Вече имаме записвания за крепостта "Сторгозия", както и такива за площада пред Мавзолея и къща-музей "Цар Освободител Александър II”, сподели Дора Калинова.

По думите й, на колкото повече години е булката, толкова и изискванията към самата сватба стават по-големи, най-малкото защото дамата е видяла повече ритуали. Сред ексцентричните желания, за които тя сподели, е украса, издържана в цвят "ръждива череша".

Калинова бе категорична, че е много трудно да се каже каква е средната цена, на която днес излиза една сватба, като тя зависи от много неща – от най-дребните подробности и детайли в украсата до броя на гостите.

Колкото до самата подготовка, Дора Калинова посочи, че обикновено тя стартира поне половин година преди най-щастливия за младоженците ден, особено ако става въпрос за период между май и септември, когато са концентрирани най-много сватбени тържества.

За трета година в Плевен през почивните дни ще се проведе "Сватбено изложение 2014".

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: Плевен за Плевен
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар