Вход | Регистрация

Търново откри Световното по футбол!

С матине, бразилско кафе и дарение на три футболни пана

Търново откри Световното по футбол!
с

Световното по футбол вече е открито!

Поне така е във Велико Търново - с  матине, бразилско кафе и дарение на  три футболни пана.

На тях има копия на оригинални снимки свързани с футболната история на Бразилия.

Колажите са направени от Веселин Комитски, футболен колекционер и фен, и главен специалист в Дирекция "Култура и туризъм" на Община Велико Търново, който ги дарява на РИМ - Велико Търново, по повод откриването на Световното футболно първенство, което ще се състои официално тази вечер в Бразилия.

"Идеята да направя подобно дарение, дойде след разговори с мои приятели. Използвах материали, които представих в голяма изложба на празника на града. Всички материали са копия на оригинални снимки, които лично ми е изпращал Жоао Хавеланж, бивш президент на ФИФА и член на МОК. Сред тях има снимки на бразилски отбори, на най-запомнящите се моменти от футболната история на Бразилия, дори и снимки на Дилма Русев, президент на страната с бившият първи на ФИФА. Фотосите показват възхода на една страна и възхода й във футбола", заяви при представянето Комитов.

Топки от дългогодишния президент на ФИФА Сеп Блатер и от Мишел Платини с автограф, флагче от ФИФА, оригинални снимки на известни футболисти, над 600 книги за футбол. Това са само малка част от уникалните футболни сувенири, събирани от колекционера.

Сред ценните му вещи са книга за олимпийските игри 2012 г. в Англия от посланик Джонатан Алън с касети на BBC, снимка на първа копка на футболния музей в Дортмунд, който вече е завършени функционира, както и книга на известни футболисти, начело с Мишел Платини, които дават рецептите на деца за здравословно хранене.

Уникални са 123-грамов златен медал от ФИФА от Сеп Блатер и оригинални топки - бразуки, с които ще играят футболистите на Световното по футбол.

Дарението е по повод кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата 2019.

1306308

1306304

bcc04fcc-e238-8aad-1c1e-a5cdc4f4c4f3

Повече снимки в НАШАТА ФОТОГАЛЕРИЯ.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар