Вход | Регистрация

Удивително! „Живи скулптури“ покоряват света

Китайският творец Ли Хунбо използва древна технология

Удивително! „Живи скулптури“ покоряват света
You tube

Изящни гиспови бюстове не будят никакво съмнение относно материала, от който са направени... на пръв поглед,

Удивлението идва, когато скулпторът хваща "монолитното" си творение си за главата и буквално я изтегля като хармоника, след което безпроблемно я поставя където й е мястото. Без при това да има каквито и да било "наранявания" и счупвания.

Идеята да прави "живи скулптури", с които да покори света, дошла на Ли Хунбо от еластичните китайски хартиени играчки. Той използвал този принцип, за да направи пистолет.

"Обичайният пистолет е твърд – оръжие за убийство, но аз го превърнах в инструмент за игра и декорация. В този си вид губи формата и смисъла на пистолета и се превърна в игра.", разказва китайският скулпор.

1203885

38-годишния пекински творец прави своите скулптури от хартия, като напластява хиляди слоеве един върху друг. В основата е китайска техника за направа на китайски фенери.

За създаването на една обичкновена скулптура на Ли Хунбо са необходими около 5000 листа хартия и  се обработват по специален начин. Наслагват се един върху друг до постигане на желаната височина. След това в ход влизат обичайните за скултурата инструменти и творецът вае антични бюстове или китайски скулптури.

По думите на Ли Хунбо с такъв материал се работи, както с мек камък. Резултатът обаче шокира много хора.

"Странно, привлекателно, страхотно – са просто прилагателни, които използват някои хора.", отбелязва скулпторът.

Хартията е изработена в древен Китай и роден в обикновено селско семейство, Ли винаги е обичал този материал. Той прави точни копия на класическите бюстове.

"Живите" му скулптури вече са покорили няколко световни столици.

Вижте видеото и се убедете сами:

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар