Вход | Регистрация

ВТУ благотворително за наводнените съседи

Целта е с кампанията „Заедно можем повече“ да се помогне на пострадалите в Република Сърбия и Босна и Херцеговина

ВТУ благотворително за наводнените съседи

По инициатива на Православния богословски факултет към ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий”, ПЦ "Проф. Тотю Коев" организира благотворителна кампания "Заедно сме по-силни”, чиято цел е набирането на помощи за бедстващите от наводненията на територията на Република Сърбия и Босна и Херцеговина.

Около 50 души е броят на загиналите до този момент, а над 32 хиляди са евакуирани на територията на Република Сърбия и около 100 хиляди на територията на Босна. Положението и в двете страни остава критично, като се очаква втора вълна от наводнения.

Кампанията "Заедно сме по-силни" има за цел да покаже съпричастността ни към нашите съседи, не само на думи, но и на действия.

"Нека не бъдем безразлични!", призовават от Православния богословски факултет.

В периода 28 – 31 май 2014 година на територията на ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" ще бъдат разположени пунктове в Ректората, 4 и 5 учебен корпус, където студенти-доброволци от 9:00 до 16:00 часа ще приемат донесените помощи.

Хората в района на бедствието се нуждаят от консервирана храна, бутилирана вода, продукти на битовата химия, одеяла и лекарства. Също така финансова помощ ще бъде приемана на сметка на ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий".

Събраните помощи ще бъдат транспортирани до сръбското посолство в България, а средствата ще се предоставят на Богословския факултет в Белград, от където ще бъдат разпределени към нуждаещите се.

Банкови сметки на ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий"

Сметка в лева: BG50BUIN70013152500016

Сметка в евро: BG20BUIN70013452500022

BIC на банката: BUINBGSF

Алианц Банк България



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар