Вход | Регистрация

Великотърновският съд потвърди 8-годишна присъда на младеж убиец

Лилко Ч.А. убил възрастен мъж в Плевенско за 3 пакета кафе, вафли, чорапи и стар телефон

Великотърновският съд потвърди 8-годишна присъда на младеж убиец

Великотърновският апекативен съд потвърди изцяло присъдата на 18-годишния Лилко Ч. А., убил възрастен мъж в плевенското село Николаево при кражба.

Окръжен съд-Плевен е осъдил подсъдимия да изтърпи 12 години лишаване от свобода, редуцирани по чл. 58 а от НК на 8 години лишаване от свобода при първоначален строг режим в затвор. На основание чл. 69 от НК, Окръжен съд Плевен е постановил да се приведе в изпълнение и предишна условна присъда от 6 месеца лишаване от свобода, наложена на Лилко Ч. А. от Районен съд - Тутракан.

С решение № 250/09.12.2015 г., постановено по ВНОХД №310/2015 г., тричленен състав на Апелативен съд Велико Търново потвърди изцяло присъдата, постановена по НОХД № 580 от 2015 г. по описа на Окръжен съд-Плевен. Решението може да бъде обжалвано пред ВКС в 15 дневен срок от съобщаването му на страните.

На 17.12.2014 г. в с. Николаево, обл. Плевен, гава 16-годишният Лилчо е влязал в дома на Дечо Х. Д. (73г.), отнел от владението на собственика движими вещи на обща стойност 46, 44 лв., които се изразяват в 3 пакета мляно кафе "Нова Бразилия”, чанта от плат, обикновени вафли, чифт мъжки чорапи, катинар с ключ, мобилен апарат Нокия "1208”, СИМ карта., кухненски нож и 4,00 лева на монети.

Младежът е употребил сила срещу собственика на вещите и го убил.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар