Вход | Регистрация

МВР, ДАНС и Прокуратурата рамо до рамо на евровота

Новосъздаденото звено ще противодейства срещу евентуални нарушения и ще гарантира свободното упражняване на избирателното право на гражданите

МВР, ДАНС и Прокуратурата рамо до рамо на евровота
Снимка: Thinkstock/Guliver

Обединени усилия по време на изборите. Прокуратурата, МВР и ДАНС вече създадоха междуведомствено координационно звено за предстоящия евровот.

Ще го ръководи зам.-главният прокурор Борислав Сарафов. С него ще се осигурява законосъобразна обстановка при провеждане на изборите. В звеното са включени и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, заместник-председателят на ДАНС Ваня Стефанова и прокурорите от ВКП Николай Георгиев и Емилия Пенева, съобщават от Прокуратурата.

В рамките на правомощията си звеното ще противодейства срещу евентуални нарушения и ще гарантира свободното упражняване на избирателното право на гражданите. Съвместните действия на институциите са форма на превенция за недопускане на манипулирането на вота. Звеното ще разчита на вече установеното добро партньорство с неправителствения сектор и медиите, с помощта на които могат да се ограничат всички опити за контролиран вот.

Вниманието на трите институции ще бъде насочено към най-рисковите населени места и малките общини, където се наблюдават определени икономически интереси и опити за натиск върху социално слаби хора.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар