Вход | Регистрация

Посочват чистите места в Севлиево с табели

Посочват чистите места в Севлиево с табели
Снимка: Севлиево News

За трета поредна година в Севлиево ще се проведе кампанията "За един по-красив и по-чист град". За да покажат своята отговорност към природата, в деня на почистването, събота, 26 април 2014 г., от 10.00 до 13.00 часа ще се включат всички училища, спортни клубове, фирми, пенсионерски клубове, сдружения и граждани.

От днес до края на седмицата в училищата ще се излъчва видео филм, посветен на красивата българска природа, за да й помогнем отново да "диша" чиста. В детските градини ще бъде представен клип за разделното събиране на отпадъци и ще се разиграе ролева игра, която да покаже на децата как да пазят средата около тях.

Тази година организаторите са подготвили 1000 тениски с логото на кампанията, а всеки почистен район ще бъде отбелязан с табелка или стикер.

Осигурени са 2000 чувала и ръкавици, които се раздават в БЗ "Севлиево21 век" и в Община Севлиево. Градът е разделен на 48 района, а за всеки район има отговорник.

Подготвени са светлоотразителни жилетки за участниците, които ще почистват в близост до главни пътища, медицински персонал и засилено полицейско присъствие. Събраните чували с отпадъци ще се извозват от общинската  служба БКС до Регионалното депо.

Денят за почистване ще завърши с рок концерт на група "NO LIMITT” от 18.00 часа пред Община Севлиево.

Организатори на събитието са Община Севлиево, Бизнес сдружение "Севлиево 21 век", Ротари клуб – Севлиево, Училищно настоятелство – Севлиево, Сдружение на жените "Надежда 2001" и Младежки център-Севлиево.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар