Вход | Регистрация

Русенски гребци с покана за международно състезание

То ще се проведе през 2014 година, а домакин е Държавното спортно училище за олимпийски надежди в град Бронницы, край Москва

Русенски гребци с покана за международно състезание
Снимка: Община Русе

Русенски спортисти получиха покана да участват в международна надпревара по гребане.

Тя ще се проведе през 2014 година, а домакин е Държавното спортно училище за олимпийски надежди в град Бронницы, край Москва. Поканата идва от директора на школото Наталья Шарабаева, която бе гост  на кмета на Община Русе - Пламен Стоилов. 

С нея на посещение бяха и главният треньор на училището Яков Костюченко. От българска страна на срещата присъстваха директорът на СУ "Майор Атанас Узунов" Борис Цветанов, помощник-директорът Любомир Ковачев и треньорът на националите ни по гребане Евгени Недев.

Русенският кмет каза, че спортът е сред приоритетите на Общината и в момента се работи по модернизиране на базата, защото освен добри треньори и базата е едно от основните неща за постигане на високи успехи. Градоначалникът заяви, че се полагат много усилия да се привлекат още млади хора, които активно да се занимават със спорт.

Той благодари за поканата за гостуване на русенци и покани гостите си отново да дойдат в града през 2015 година, когато приключва изграждането на спортната зала. В края на срещата госитите си размениха подаръци по протокол. Руската делегация подари на Пламен Стоилов албум за училището и оригинална шапка от официалния спортен екип на руските национали.

Държавно спортно училище за олимпийски надежди в Бронницы е с най-добрата материална база, сред останалите 11 такива училища. В учебното заведение се обучават 118 младежи в 6 спортни направления. За последните 18 години от както е създадено училището, имат взети над 3 хил. медала, като повече от 400 от тях са в международни надпревари.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар