Вход | Регистрация

Топ 5 "Кокошкари" - месец юли

Топ 5 "Кокошкари" - месец юли
Снимка: Thinkstock/Guliver

Измина още един месец от настоящата година. Дали заради високите температури, или защото вече много ни се ходи на море, но работата все повече и повече ни натежава. Доста натоварен бе месец юли и за измамниците и крадците в региона на Централна северна България, които, като че ли, са неуморни. Ето и какво подбрахме в редовната ни класация Топ 5 "Кокошкари" за месец юли:

5. Кой превари, той завари

20-годишен великотърновец отишъл на пазар в търговски обект и оставил в шкафче за багаж хранителни продукти, закупени от друг магазин. Когато се върнал, за да си вземе покупките, установил /с изненада/, че същите липсват. В хода на разследването се оказало, че 81-годишният П. П. ги е "припознал" и си ги е прибрал.

По случая в РУП – В. Търново е образувана преписка.

4. Лов и риболов

В една ранна юлска сутрин 67-годишен мъж от Полски Тръмбеш отивал с мотопеда си по пътя от с. Каранци за с. Орловец, с намерение да лови риба на неохраняем рибарник, намиращ  в землището на с. Орловец.

Малко преди селото бил засечен от тъмен автомобил, който го принудил да спре. От него слязъл непознат мъж, около 40-годишен, среден на ръст, с нормално телосложение.

Той тръгнал към него и му казал, че трябва да спре да ходи за риба на това място, след което го ударил с бухалка по каската. Дръпнал от гърба му раница, с намиращи се в нея шест въдици с макари, два броя телескопични въдици, кеп, живарник, рибарски сгъваем стол и чадър за слънце, хвърлил я в колата и потеглил.

3. Сърдити старчета

69-годишният И. Д. от Лясковец, неизвестен на полицията, откраданал от 64-годишен мъж от Г. Оряховица не друго, ами мобилен касов апарат. Полизаите са намерили у извършителя открадната вещ и са я върнали на собственика.

2. От любов към велосипеда

Тази позиция я делят двама. Първият е 42-годишният В. Х. от Стражица, известен на полицията. Той решил една нощ, че има "крещяща" нужда от велосипед, но заради късния вечерен час, не е успял да намери отворен магазин.

Ето защо се сдобил с такъв от 57-годишен мъж от същия град, като, за съжаление, използвал за това юмруци и ритници.

И вторият "кокошкар" от тази позиция е криминално проявен. И той имал нужда от велосипед. Само че, го спипали, непосредствено след като се опитал да открадне един от кошара за овце, край Павликени.

В хода на разследването полицаите намерили у 38-годишния В. Ж. и краден мобилен телефон.

1. Пустоно лудо и младо

14-годишно момче, беглец от дом за деца, лишени от родителски грижи, в Тотлебен, подлуди ченгетата във Велико Търново. Малкият бандит обрал заведение, след това магазин, а на всичкото отгоре се движел и с открадната кола.

Една сутрин около 6:30 часа 30-годишна жена от село Масларево подала сигнал в полицията в Полски Тръмбеш, че непознато момче блъскало по входната врата на дома й, свирело с уста и викало. По това време, докато ченгетата издирвали младежа, дежурните полицаи съобщили на колегите си, че е бил задигнат лек автомобил от село Горна Студена.

По-късно возилото било открито изоставено в Масларево, а по обяд същия ден тийнеджърът бил задържан. Пред униформените малолетният бандит обяснил, че сутринта откраднал колата. С нея хлапакът се отправил в посока Полски Тръмбеш, но на кръстовището за Масларево колата се счупила. Младежът стигнал пеша до къща в селото и започнал да хлопа на вратата.

След като никой не отворил, апашът тръгнал из селото, където по-късно е задържан. В хода на разследването е установено, че 14-годишният малчуган, заедно с друго 17-годишно момче от село Александрово, са извършили и две кражби от заведение, а седмица по-късно разбили магазин в село Горна Студена.


<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар