Вход | Регистрация

Щетите от дерайлиралия влак = 2 млн. лева

Щетите от дерайлиралия влак = 2 млн. лева
Снимка: Булфото

Два милиона лева ще платят данъкоплатците заради щетите, причинени на БДЖ след тежкия инцидент с бързия влак от София за Варна край жп гара "Калояновец".

Министърът на транспорта Данаил Папазов е категоричен, че целият състав на превозното средство е невъзстановимо потрошен, както и самият локомотив.

Основната версия за инцидента остава превишена скорост, макар че близките на загиналия машинист и помощник-машинист са категорични, че те са били хора с опит и доказан професионализъм.

Папазов бе категоричен, че въпреки зачестилите в последните години инциденти с влаковете на БДЖ, това остава един от най-сигурните видове транспорт.

"Продължавам да твърдя, че това е един от най-сигурните транспорти. Разбира се, когато се ползват технически средства, по субективни или обективни причини настъпват някакви събития."

"Това не е изолиран случай само в България. Такива тежки инциденти с висока скорост се случиха и в Европа, и на други места по света, но след въвеждането на системата за качество в БДЖ има процедури, които дават достатъчно основание цялата техника, която се използва за превоз на пътници, да бъде проверявана щателно така, че да не се допускат инциденти", обясни министърът, цитиран от "Фокус".



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар