Вход | Регистрация

Калфин и експерти за „Кризата и левите решения“

Бъдещето на ЕС ще бъде обсъдено във Велико Търново

Калфин и експерти за „Кризата и левите решения“
Ивайло Калфин

Каква е ролята на Европейския парламент за изход от кризата и възможните леви решения ще коментират на двудневна конференция /29 и 30 март/ във Велико Търново евродепутатът Ивайло Калфин, социологът Живко Георгиев, политолозите Иво Инджов, Марияна Тодорова и др. експерти.

Форумът е организиран от Делегацията на българските социалисти в ЕП. Участие ще вземат стотина младежи и студенти от цялата страна.

Ще бъдат изнесени резултатите от представително за пълнолетното население на страната социологическо проучване на тема "Европейският парламент и кризата – политики и леви решения. Оценката на българските граждани”.

Ще стане ясно какво мислят българите за бюджета на ЕС и националните отчисления за него, както и дали България трябва да въведе данък върху финансовите транзакции и да подкрепи мерки във финансовата сфера като уеднаквяване на данъците в страните-членки, въвеждане на единен банков надзор и др. С интерес се очакват и данните с отговори на въпроса какъв ЕС предпочитат българите – по-социален или по-либерален.

Откриването ще направи Ивайло Калфин на 29 март от 16:00 ч. в "Интерхотел Велико Търново".

До 18:45 ч. ще се проведат първите два модула на срещата по темите: "Европейският парламент и кризата – политики и леви решения. Оценката на българските граждани”; Представяне на социологическо проучване" с лектор Живко Георгиев и "Безработицата - европейски или национален проблем? Социални политики на ЕС - постижения и алтернативи на левицата" с лектор д-р д-р Мариана Тодорова.

Третият и четвъртият модул ще се проведат на 30 март. В 9:00 ч. е началото на въвеждащото изказване на Ивайло Калфин по темата "Икономическите инструменти на ЕС – бюджет, икономическо управление, единна валута. Алтернативи и цели на европейските социалисти". Д-р Иво Инджов ще говори по темата "Мобилност и свободно движение на гражданите - предизвикателства и решения".

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар