Вход | Регистрация

Нов градски център му трябва на Търново

Така смята областния управител инж. Георги Рачев

Нов градски център му трябва на Търново
Областна администрация - Велико Търново

Изграждане на нова офис сграда в Новия градски център на Велико Търново, в която да се помещават всички държавни институции от региона. Това предложение на областния управител инж. Георги Рачев бе обсъдено днес, по време на трето заседание на Обществен съвет към губернатора.

Той обясни на присъстващите необходимостта от започване на диалог за построяването на подобна сграда, която да облекчи гражданите и държавните институции.

Защото към настоящия момент във Велико Търново са ситуирани и осъществяват дейност над 50 териториални структури на държавната администрация, които са в непрекъсната комуникация с гражданите. Те се помещават в сгради, разположени в различни краища на града, които представляват  държавна, общинска или частна  форма на собственост. По голямата част от тези сгради са стари, не отговарят на съвременните стандарти за осъществяване на административна дейност.

Те изискват сериозни разходи за ремонт и реконструкция, както и за консумативи като отопление, осветление, климатизация, обезпечаване на сигурност.                                                

Презентация за това какво е необходимо за играждането на новата сграда и къде да бъде построена направи д-р Румен Рашев, бивш кмет на старата столица. Според него най-правилното място за строеж е в Новия градски център или в така нареченото "Старо военно училище”. По думите му сградата трябва да бъде построена в непосредствена близост със сега съществуващата база на Областна администрация и да отговаря на нуждите и архитектурата в града.

В тази връзка Обществения съвет упълномощи Областния управител да внесе предложение пред Министерския съвет за стартиране на процедура за изграждане на "Нов административен и офис център”.

Решението на Обществения съвет идва в момент когато все още всички архитекти на В. Търново дават своите предложения за сгради, които да бъдат построени на терена на "Старото военно училище”. Срокът за идеи, които да бъдат входирани в Камарата на архитектите е 15 март 2014г.

На срещата в днес Областна администрация бе обсъдена и готовността на общините за реализиране на проекти през новия програмен период 2014- 2020 г.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар