Вход | Регистрация

"Синьо единство" плаши с Русия

Според Надежда Нейнски най-големият провал на правителството е подписването на договора за Южен поток с Русия

"Синьо единство" плаши с Русия
Снимка: edinstvo.eu

"Синьо единство" иска вот на недоверие не за вътрешната, а за външната сигурност. Според партията най-големият провал на правителството на Пламен Орешарски по отношение сигурността на България и ЕС е подписването на договора за Южен поток с Русия, без санкцията на ЕС и в нарушение на трети енергиен пакет.

"Това отваря възможност на руската страна да упражнява политически и икономически натиск върху България и подлага на изпитание европейската сигурност на страната”, заяви пред журналисти евродепутатът Надежда Нейнски. Според нея формулираният от ГЕРБ вот на недоверие в сферата на вътрешната сигурност е много неубедителен и позакъснели.

"Синьо единство" настоява за оставка на правителството, но чрез ясно формулираната теза, за пробив в националната и европейска сигурност чрез Южен поток. По думите на Нейнски битовата престъпност е в постоянен растеж от началото на кризата през 2009г.

Тя не потвърди дали ще води листата на "Синьо единство”. Партията е отворена за разговори с други партийни и граждански организации, но целта не е поредната коалиция.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар