Вход | Регистрация

По „Дряновска“ екопътека към „Пейка на любовта“

По „Дряновска“ екопътека към „Пейка на любовта“ Сдружение "Мога"

Група млади хора от Дряново облагородиха т.нар. „Пейка на любовта” и пространството около нея, част от екопътека „Дряновска” край Дряновския манастир. Желанието им е да популяризират направеното, за да разберат повече хора за тази пейка, а и други да се вдъхновят да предприемат действия за подобряване на средата около тях.

Нашето искрено желание е да възродим красивия ни предбалкански град и да го направим едно не само по-приятно, но и по-живо място. За целта организираме многобройни малки прояви, а „Пейката на любовта” е третият ни по-голям проект за годината, след като по-рано засадихме 100 дръвчета на различни места в града, а заедно с художниците от „140 идеи” създадохме 5-метрово изображение на великия ни съгражданин майстор Колю Фичето.“, споделят младите ентусиасти от сдружение „Мога“.

1001373

Няколко дни предварителна подготовка и един ден работа на място са необходими, за да бъде облагородена пейката и пространството около нея. Тя е пребоядисана и лакирана, за да е траен ефектът от труда на младите хора; поставено е уникално кошче за боклуци, създадено от стар пчелен кошер; пребоядисана и заздравена е предпазната ограда, а прекрасната природа наоколо е допълнена с големи саксии с цветя.

Обновихме тази пейка заради любовта си към Дряново и за всички, които са докоснати от това велико чувство. Било то към половинката си, към приятелите, природата или нещо друго. И за да докажем още веднъж, че хубави неща могат да се случват навсякъде и за това не са необходими огромни средства, а само безкористно желание за положителна промяна.“, обясняват младежите.

Те са създали и фейсбук страница на пейката, където всички, които са я посетили, могат да споделят своите снимки и впечатления: цък

Подробности за целия процес около подготовката и осъществяването на проекта за „Пейката на любовта” можете да прочетете тук. Преди това обаче вижте колко пот се е проляла, докато работата се свърши, както трябва:

Повече снимки може да видите ТУК. А още повече - ТУК.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар