Вход | Регистрация

Празнична програма за 3-ти март във В.Търново

Предстои връчване на Общинската академична награда „3-ти март”

Празнична програма за 3-ти март във В.Търново
Снимка: Север.бг

Празничните прояви по повод националния празник 3-ти март в старата столица ще започнат в 10,30 ч. пред сградата на Общината. Там ще бъде проведен военен ритуал за издигане на Националното знаме на Р България, а кметът на община Велико Търново Даниел Панов ще произнесе слово.

Общинската академична награда "3-ти март” ще бъде връчена официално. Ученици на Старопрестолна гимназия по икономика с ръководител Натали Ненова ще се включат в програмата с изпълнение на литературно-музикална композиция "Свободна България”.

На паметник "Майка България” ще бъде отслужен празничен благослов от 11 ч., след което ще бъдат поднесени венци и цветя. Танцьорите от ДЮФА"Българче" пък ще поведат празнично търновско хоро.

По повод 138-ата годишнина от освобождението на България Клуб "Традиция”- Велико Търново организира изложба на открито "Оръжия, медали, дипломи и снимки от Руско-турската освободителна война 1877-1878 г.” и анимация "Войнишка кухня”.

Аудио-визуалният спектакъл "Царевград Търнов- звук и светлина” ще бъде излъчен от 20 ч. на площад "Цар Асен І”.

Програматата за честване на 3-ти март налага временни промени в организацията на движението на МПС в града в следните участъци:

За периода от 09,30 до 13,00 ч. за движение ще бъде затворена ул. "Васил Левски" в участъка от МДТ "Константин Кисимов" до сградата на Община Велико Търново;

За периода от 19,45 до 20,30 ч. за движение ще бъде затворен пл. "Цар Асен I"

За същият период от време в двете локации ще бъде забранено спирането и паркирането на авмтомобили.

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар