Вход | Регистрация

Биокозметиката - перфектната храна за кожата

Биокозметиката - перфектната храна за кожата

100% естествени земни минерали от природата и биокозметика показа Магдалена Славова по време на Международния форум "Здраве, щастие, красота", който се проведе 14 до 16 март във Велико Търново.

Магдалена е координатор на платформата по Ароматерапия, натуропатия и изкуство "Magdalena roza". Тя предлага първият български 100% натурален биобутиков грим – "Магдалена Роза", първата 100% натурална биослънцезащитна линия, 100% органик етерични масла и биокозметика, която се композира ръчно, фито-храна - флорални води, както и консултации по ароматерапия.

Продуктите са сертифицирани от американска програма.

Магдалена Славова е ароматерапевт и композитор на първия български 100% натурален биогрим от земни минерали.

"Ароматерапията ни въздейства във всеки един миг и всяко дихание което правим. Тя е от онези фактори на Живота, които се проявяват неотлъчно от мига, в който започва Съзиданието ни на Земята. Неизброими аромати ни повлияват терапевтично дори без да ги регистрираме съзнателно. Можем целесъобразно да кореспондираме чрез Обонятелното ни сетиво, с тези аромати, които ни мотивират, разказват ни за нирвана, разкрасяват, утешават, лекуват, въодушевляват, радват, концентрират, освежават, притихват ни, будят", казва Магдалена.

1221925

И допълва, че ароматът е реално вещество-съединение.

Както ако вдишаме отровен газ - може да ни навреди, така и, когато вдишаме благотворен аромат, наблюдаваме добри резултати, които могат да се отчетат в промяна на функциите на жлезите, нервите, клетките. Аромати под формата на етерични масла и СО2 екстракти са мощно средство за обогатяване вкуса и състава на храната ни.

"Храненето през кожата е също толкова важно. Кожата като най-голям орган, дихателен, отделителен, защитен е съществена врата за навлизане на хранителни субстанции. Ароматите се пълноценна храна за кожата. Човек може да си припомни с точност от 65% аромати от преди една година, докато извикването на визуални образи и картини потъва с 50% само за 3 месеца", смята красивата млада жена.

1221922

Продуктите се правят в България, чрез т.нар. затворен кръг производство. Дестилационната е разположена в село Мирково. Там се правят извлеците от билки. Част от тях се отглеждат чрез т.нар. биоземеделие, други се берат в диво състояние. Това са невен, бял люляк, мащерка, бял бор, здравец, бял бор, мащерка, мента, роза дамасцена, маточина, хвойна, лавандула, жълт кантарион.

Етеричните масла и козметиката са в течно състояние. Нанасят се лесно, бързо и ухаят на съответната билка. А гримът е направен от минерали. Той е в няколко нюанса и всеки може да е творец на собствената си визия като размесва цветовете. Фон дьо тенът също е от минерали. Той е естествен, слънцезащитен фактор. Притежава лечебни свойства - успокоява кожата и има противовъзпалителни свойства.

1221927

Магдалена дава и няколко практични съвета.

За профилактика и дезинфекция на въздуха у дома - може да се използват няколко капки от етеричните масла от мащерка и хвойна върху чиста гъба. Тя трябва да се поставят в различни ъгли на стаята. Ще ухае приятно през целия ден, защото гъбата има пореста структура. Ще прочисти въздуха.

Няколко капки от различните етерични масла във водата във ваната също действат релаксиращо. 

За почистване и добро ухание у дома - във водата при почистване на пода поставяме няколко капки етерични масла, съчетани със сода и оцет.

Гримът от минерали пък се използва не само като сенки за очи, а и като очна линия, руж, лак за нокти, блясък за тяло и коса, червило.

"Дори и да изпием органик или натуралните продукти, които предлагаме, няма да пострадаме. Те са 100% натурални, без химия, консерванти, оцветители", усмихва се Магдалена.

1221924

"Магдалена роза" произвежда етерични масла от 2001 година. Изнася продукцията си в чужбина. Най-впечатлени от българските продукти са японците, които имат много добра козметична култура, казва Магдалена. Предлагат ги и на българския пазар, основно чрез онлайн пазаруване.

1221923

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар