Вход | Регистрация

Сдружение „Мога“ рече и стори!

Сдружение „Мога“ рече и стори! Сдружение "Мога"

Инициативата по почистването на района около моста на Колю Фичето в Дряново, която обявиха преди седмица активистите от сдружение „Мога“, вече е факт.

10-ина, ентусиазирани да превърнат града си в привлекателно място активисти, си „плюха“ на ръцете и подкрепени от Община Дряново, свършиха полезната работа.

Сега храстите, скриващи прекрасната гледка към моста и нарисуваната преди 2 месеца стена от 140 идеи, ги няма, тревата е окосена, боклуците са събрани. И всички са доволни!

Защото през просеката, направена от страната на Духовниковата чешма към брега, всеки може да отиде на камъните в реката и да снима моста от различен ъгъл.

1015587

А перфектно окосената трева до Чешмата пък дава възможност на децата от училищата да прекарат един пълноценен час по рисуване на открито.

1015588

Отговорните младежи обещават не само да променят към по-добро града си, но и да поддържат вече направеното. Така, както редовно посещават Пейката на любовта по екопътека „Дряново“, за да сменят чувалите за боклук.

1015589

Като помощници на дряновските младежи се включиха Марина, Лора и Петър от София. А запитванията за участия в нови кампании се увеличават, хвалят се от сдружението.

Те са отворени към всякаква помощ и обещават, че няма да върнат никого, а ще го посрещнат като приятел и, освен работа :), ще му осигурят и място за нощувка без пари - както се прави със скъп гост.

1015585

<< Sever.bg във Facebook >>





Докладвай за нередност в статията
Добави коментар