Вход | Регистрация

Боксьорката Стойка Петрова е Спортист на годината

Ще ремонтират Спортното училище с държавни пари

Боксьорката Стойка Петрова е Спортист на годината
Доходно здание

Наградите "Спортист на годината" 2014 бяха връчени вчера в зала "Европа" на Доходното здание. На събитието присъстваха кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов, зам.-областният управител г-н Явор Янчев, зам.-кметът г-н Иван Григоров, зам.-кметът Димитър Наков, народният представител Пламен Нунев, както и състезатели, треньори, представители на спортни клубове и преподаватели по физическо възпитание и спорт.

Кметът Стоилов обеща 2015 година да бъде една много силна година за подобряване на спортната база и съобщи, че Спортното училище ще получи много сериозна подкрепа от държавата за ремонт не само на самата сграда, но и на спомагателни терени, на придобиване на собственост върху общежития. Очаква се в най-скоро време да приключи ремонтът и на Гребната база.

Кметът гарантира пълна подкрепа на Община Русе за състезатели, треньори и клубове. Общината се ангажира и ще работи изключително активно, за да бъдат предоставени добри условия за спорт.

Най-добрите русенски спортисти за изминалата 2014 година или т.нар. Великолепна десетка се избира от спортни журналисти в града, чрез анкета на вестник "Утро" и Община Русе. Това допитване класира най-високите постижения на русенския спорт през изминалата година, в което бяха номинирани 22-ма състезатели.

1462131

Ето ги и тях:

10. четворката акробати от "Локомотив" /Русе/ в състав Мартин Стоянов, Ивайло Велев, Мариян Великов, Стоил Стоянов, които са събрали 33 точки.

9. Владимир Тушев с 54 т. Той тренира спортна гимнастика в клуб "Акро".

8. Александър Тодоров с 61 точки. Той тренира спортна стрелба в клуб "Локомотив".

7. с 62 точки е Беренике Фалдум - кану-каяк от клуб "Локо".

6. Денис Димитров с 65 точки - лека атлетика, клуб "Локомотив".

5. баскетболистката Зорница Костова с 67 точки от клуб "Дунав 8806" - капитан на отбора.

4. със 70 точки е боксьорката Светлана Каменова от клуб "Русе".  

3. с 85 точки се класира каратистът Тодор Събев от клуб "Динамо". Той тренира джу-джицу в клуб "Динамо" и е бронзов медалист на световно първенство за мъже, европейски шампион по карате за мъже, 7-и на европейско по джу-джицу, трети на балканско по джу-джицу, държавен шампион.  

2. с 86 точки е Севда Асенова – боксьорка в клуб "Русе". Тя е европейска вицешампионка за жени, шампионка на турнир в Мароко, втора на турнир в Турция, държавен шампион, шампионка на купа "България".

На първо място със 146 точки е Стойка Петрова от боксов клуб "Русе". Тя е европейска шампионка за жени, пета на световното първенство, носителка на купа "Странджата", шампионка на международни турнири през годината в Турция, Доминиканска република, Мароко, шампионка на купа "България".

Церемонията продължи с приза за най-добър приложник - Славейко Петров (клуб "Приста"), най-добър треньор - Павел Сяров (клуб "Русе") и най-добър отбор за 2014-та – за поредна година баскетболния клуб "Дунав 8806".

За втора година с грамоти бяха отличени трима учители по физическо възпитание и спорт, водили отбори, класирали се на призови места на финали на ученически игри на Министерството на образованието и науката през учебната 2013/14г.:

- Татяна Пенчева - Водач на отбора по бадминтон на ученици  от  VIII-Х клас от МГ "Баба Тонка", класирал се на второ място на финалите на Ученически игри в гр. Севлиево;

- Красимир Петров – Водач на отбора по бадминтон на момичета от 5 – 7 клас от ОУ "Л.Каравелов", класирал се на второ място на финалите на Ученическите игри в гр. Разград;

- Йордан Босев – Водач на отбора по волейбол на юноши от 8-10 клас от ПГЕЕ "Ап.Арнаудов", класирал се на трето място на финалите на Ученическите игри в гр. Добрич.

Връчиха се и три статуетки "Спортен Олимп" от името на президента на българската федерация по борба, вицепрезидент на БОК и спортист номер 1 на Русе за 20 век  - Валентин Йорданов.

Статуетките са дело на русенския скулптор Делян Хубанов и са за най-добрия спортист - Стойка Петрова от боксов клуб "Русе", за най-добрия отбор – баскетболен клуб "Дунав 8806" и най-добър треньор – Павел Сяров. Те бяха връчени от главния редактор на вестник "Утро" Младен Любенов поради отсъствието на г-н Йорданов.

1462132

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар