Вход | Регистрация

Стартира "Реки на времето"

Проектът по ОПРР ще се изпълнява от Община Русе в партньорство с Иваново и Борово.

Стартира "Реки на времето"
Снимка: Община Русе

Кметът на Община Русе Пламен Стоилов подписа днес договор за безвъзмездна финансова помощ по проект "Реки на времето”. Официалната церемония по сключването на контракта и връчването на чека се състоя в Добрич в присъствието на Министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Стойността на договора е 427 532 лв., от които 95 % или 406 155 лв. са безвъзмездна финансова помощ в рамките на схема "Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите” по Оперативна програма "Регионално развитие” /ОПРР/ и собствен принос в размер на 21 377 лв.

Схемата се реализира с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и се основава на принципите на партньорство и регионален подход.

Проектът "Реки на времето” ще се изпълнява от Община Русе в партньорство с общините Иваново и Борово. Основната цел е да се подкрепи и увеличи интереса към конкурентоспособни туристически атракции на територията на трите общини.

Периодът за изпълнение е 2 години.

Усилията на Община Русе са насочени към създаване на интегриран туристически продукт, съчетаващ богатото културно наследство на града и изключителните природни дадености на региона. С излизането на пазара, като цялостен район с общи продукти, всяка от трите общини повишава конкурентоспособността на своя туристически потенциал чрез по-голяма видимост и разпознаваемост, както и с възможност за взаимно допълване в туристическото предлагане.

Освен общото предлагане, всяка община има определен специфичен ресурс, който би могъл да допълни и разнообрази регионалния продукт като културен, еко и селски туризъм, участия във фестивали и прочие.

___________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: Община Русе
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар