Вход | Регистрация

Схемата „Училищно мляко” в сила от 1 септември

Между 16 и 138 евро ще плаща агенцията за 100 кг млечен продукт, в зависимост от категорията

Схемата „Училищно мляко” в сила от 1 септември
Снимка: sxc.hu

От 1 до 30 септември  учебни заведения, доставчици или организации, които представят едно или повече учебни заведения, могат да кандидатстват по европейската схема "Училищно мляко".

Заявки за одобрение се подават в областните дирекции на ДФ "Земеделие” по местонахождение за училищата и по адресна регистрация за останалите кандидати.

Максималното количество, което ще бъде субсидирано от Разплащателната агенция, е от 0,25 литра мляко на ден за дете.

Изискванията са млякото задължително да се предоставя в опаковка за еднократно ползване и на етикета ясно да бъде изписано неговото количество и срокът на годност. Същото се отнася за сиренето и кашкавала, които се дават на децата.

Ако се предлагат сандвичи, те трябва да са опаковани поотделно и на етикета да е обозначено количеството млечeн продукт. Схемата не подпомага мляко и млечни продукти за приготвяне на ястия.

Размерът на помощта, която Европейската комисия отпуска чрез Разплащателната агенция, е между 16.34 и 138.85 евро за 100 кг. млечен продукт в зависимост от тяхната категорията.

Схемата "Училищно мляко” има за цел да възпита в децата навици за консумация на мляко и млечни продукти и траен интерес към здравословното хранене. В обхвата й влизат всички предучилищни, начални и средни училища, независимо дали са държавни или частни.

Пълните условия и документи за кандидатстване могат да бъдат изтеглени от сайта на ДФ "Земеделие.
___________________________________________________________________________

 Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 














Източник: МЗХ
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар