Вход | Регистрация

Похвално! Кмет изпълни обещанието си!

Той поръча асфалтиране на улица в Горна Оряховица след 25 години!

Похвално! Кмет изпълни обещанието си!
личен архив

Един кмет да каже нещо и да го изпълни в реалните нарочени от него граници! Един кмет да си спази обещанието! Един кмет да помисли за съгражданите си! Това е Добромир Добрев, кмет на Горна Оряховица.

Той поръча асфалтирането на улица "Юрий Гагарин” №35 в квартал "Пролет" в града. Участъкът никога не бе асфалтирван откакто е вдигнат блок с четири входа, от преди 25 години! Проблем, за който Север.бг писа през юли 2013 г. 

Най-накрая проблемът е решен и живущите са изключително благодарни и щастливи, че дългогодишното ходене по мъките и срещи с общинска администрация са минало.

"Случи се както обещах - май ще започне асфалтирането на улица "Юрий Гагарин" №35. Парите са осигурени от програмата за регионално развитие, която е на обща стойност 500 млн. лева за асфалтиране и ремонт на улици в градове на страната. За Община Горна Оряховица средствата са 1, 8 млн. лв. Престои до края на юни реконструкция по програмата  на още осем улици в града", обясни за Север.бг  кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев.

Според него, преди не можеше да се случи ремонта, защото ги нямало заложени средствата.

"Аз бях запознат с проблема на хората от ул. "Юрий Гагарин" №35 и затова обещах на хората този срок - април - май 2014 г. Когато има пари, има. Няма смисъл да лъжем хората, а те да очакват нещо, което не може да изпълним.", допълни още градоначалникът.

Пуснати са вече писма до ВиК и "Енерго про", ако имат намерения да извършват някакви ремонти, защото след асфалтирането Общината няма да разреши тя да бъде разкопавана.

Улица "Юрий Гагарин" бе изцяло завършена в петък, 2 май. Тя все още не е актувана. Но в първия работен ден – 7 май ще бъдат оформени документите, увери Добрев.

Припомняме, че по наболелият проблем живущите правят своята първа подписка през 2002 година и я внасят в Общината. Втората е от февруари 2010 година. С всеки нов кмет, надеждите за промяна са подновени.

"Преди ни обясняваха, че няма пари, при първа възможност, ако има от приватизация средства ще се направи нещо. И така чакахме осем години. И тъй като нищо не се направи, внесохме нови жалби до кмета”, разказваше Пенка Тодорова, жалбоподателка от името на близо 80-те домакинства от четирите входа на блока на ул. "Юрий Гагарин” №35, която бе направила "път" до Общината, за да пуска молби и жалби.

С новия кмет, инж. Добромир Добрев  надеждите им за асфалтиране на малкия участък не секнаха. 

Този път усилията им са увенчани с успех!

1269914

СЕГА

1269907

ПРЕДИ

Повече снимки в НАШАТА ФОТОГАЛЕРИЯ.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар