Вход | Регистрация
Добрич 20°C

Болници като тервелската няма да могат да съществуват в бъдеще, призна кметът Георгиев

Болници като тервелската няма да могат да съществуват в бъдеще, призна кметът Георгиев

Болници като тервелската няма да могат да съществуват в бъдеще. Това призна кметът на Тервел Живко Георгиев по време на организираната от областния управител среща между кметовете на общини и народните представители от Добричка област. 

Към момента се трупат дългове и в края на годината болници като тервелската ще имат задължения от по 300-500 хиляди лева, посочи Живко Георгиев. По думите му в община Тервел живеят 18 хиляди души, което означава максимум 18 хиляди пациенти, а това предопределя бъдещето на здравното заведение.

Той отбеляза обаче, че болните от общината ще се пренасочат към Добрич и трябва да се помогне на добричката болница да бъде на много по-високо ниво, за да може да поеме пациентите от Тервел. Нужно е също да се подобри състоянието на пътищата, за да стигат болните по-бързо до Добрич. В общината има села с предимно възрастно население, отдалечени на около 70 км от областния център, отбеляза Живко Георгиев.

Председателят на Общинския съвет в Генерал Тошево Георги Русев потърси подкрепа от депутатите за болницата в Генерал Тошево. Предложението е тя да  се преструктурира в болница за долекуване с 40 легла.

Предстоящата реформа в здравеопазването трябва да бъде направена след много сериозен анализ. За това апелира зам.- кметът на Каварна Севинч Касабова. В болницата в Каварна през последните 7 години общината е инвестирала над 5 млн. лева, посочи Касабова. По думите й това е ставало, за да се отговори на различните условия, създавани от министерството на здравеопазването. Тя поиска   индивидуално отношение към всяка болница в региона и покани депутатите да дойдат на място в Каварна, за да видят какво е направено в това здравно заведение, отбелязва Dariknews.bg.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар