Вход | Регистрация

Цецка Цачева дари две институции

Цецка Цачева дари две институции
Снимка: Булфото

Копия от оригинални документи, свързани с героите участвали в Балканската война дари на родното си село Драгана, председателят на Народното събрание Цецка Цачева. Ценните листи са от Държавния военен архив и от Военноисторическия музей във Велико Търново.

В Драгана Цачева участва в тържественото отбелязване на 100-годишнината от Балканската война. Там тя откри възстановенияс нейното съдействие паметник на участниците в Балканската и в Междусъюзническата война 1912-1918 година.

"Пролятата кръв на нашите праотци ни събира тук. Тя е здравата закваска на нашата свобода. Както хлябът, за да не бъде клисав, се иска силна закваска, така и свободата, за да бъде здрава - иска кръвта на героите. Днес в мълчание ние почитаме паметта им, но утре в нашия нелек и забързан делник ние сме длъжни да помним за тях", каза Цецка Цачева.

След това председателят на парламента посети и разгледа експозицията в музея "Васил Левски" в Ловеч, където се съхраняват най-много от личните вещи на Апостола. Тя връчи на директора на Регионалния
исторически музей Иван Лалев копия от оригинални документи, представящи приноса на участниците в Балканската война от Ловешкия край.

____________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg





Източник: БТА
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар