Вход | Регистрация

Избраха Галя Карапирова за пчелар на годината в областта

Избраха Галя Карапирова за пчелар на годината в областта
Снимка: Булфото

След обсъждане и посещение на пчелини Областният пчеларски съюз в Плевен избра за пчелар за 2012 година Галя Карапирова.

По професия Галя е учител и не крие, че обучението, което е получила в Спортната академия, и помага много, за да се справя с нелеката за една жена пчеларска работа.

Родена е в Плевен, но живее в Згалево, където са и кошерите й. Тя е потомствен пчелар, но активната си работа в сектора започва през 1988 година, когато след смъртта си баща й завещава осем пчелни семейства.

Отглежданите от нея пчелни семейства стигат до 110 кошера. Споделя, че обича пчелите и намира спокойствие в пчеларството. Следи всички новости и е категорична, че въпреки трудностите ще продължи да се занимава с тази благородна професия.

Галя Карапирова е от 16 години в управителния съвет на Областния пчеларски съюз, от 2008 година е регистриран земеделски производител.

Комисията, която определи на изнесено заседание на управителния съвет на браншовия съюз пчеларя на годината, беше от 12 водещи пчелари от региона.

 

 

___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: в-к "Посредник"
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар